Maamiesseura

Käylän seudun maamiesseura ry on pohjoiskuusamolaisten yhdistys. Sen toiminta-alueena on Käylän, Virranniemen, Takkusalmen, Kantojoen, Säkkilän, Juuman, Kumpulan, Tiermaksen, Kurtinvaaran, Kallunginniemen, Sarvivaaran, Ruva-ahon, Ronttivaaran ja Liikasenvaaran alueet.

Seura on perustettu jo v. 1917. Toimintaa pyöritetään talkoovoimin.

Oman toimitilan yhdistys on saanut 1950-luvulla. Ensimmäinen tanssitila perustettiin vanhaan navettaan. Seurantalon nimi on Käylän Korpihovi. Nykyinen talo on rakennettu v. 1990 ja tanssitila on mitoitettu n. 500 hengelle, kesällä ulkolavan ollessa käytössä tanssimaan mahtuu 700 henkeä. Maamiesseura järjestää toimintaa kyläläisille, korttelikerhoa ja erilaisia tapahtumia. Korpihovi sijaitsee Käylän kylässä, Sallantien varressa (Sallantie 53). Tontti rajautuu Kitkajokeen. Korpihovilla on anniskeluoikeudet. Vuoden aikana Korpihovilla järjestetään useita erilaisia tilaisuuksia ja tietysti maankuuluja lavatansseja. Taloa vuokrataan myös yksityiskäyttöön, tilat soveltuvat hyvin hää- ja sukujuhliin ja myös kokoustilaksi.
Maamiesseuralla on ruokailu- ja kahviastiasto,  jota vuokrataan. Astiasto on 120 hengelle. Pihalla on grillikota.
 
Kesän päätapahtuma, perinteiset tukkilaiskisat  järjestetään heinäkuun toisena viikonloppuna luonnonkauniissa Käylän koskimaisemassa, jossa yleisö pääsee läheltä seuraamaan perinteisiä  tukkilaistaitoja vaativia lajeja.Viikonloppu aloitetaan Käylän kympillä perjantai-iltana. Juoksun keskuspaikkana on Korpihovi. Tapahtuma jatkuu lauantai-illan tukkilaistansseissa.

Maamiesseuran jäsenmaksun voi suorittaa joko pankissa tai verkkopankissa tilille FI83 52060 9400 01283.

Jäsenmaksu: Yksilömaksu 10€/vuosi, perhemaksu 20€/vuosi, ikijäsen 50€.